Emil Páleš – Psychometria

20. mar. 2018 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

Na sociálnu sieť Facebook a jej generálneho riaditeľa Marka Zuckerberga sa zniesla v týchto dňoch vlna kritiky a táto spoločnosť prišla o 37 miliárd dolárov. Dôvodom je správa, ktorú zverejnili The New York Times a The Guardian, že spoločnosť Cambridge Analytica nečestne získala od Facebooku informácie o 50 miliónoch užívateľov a využila ich mimo iného pri vývoji softvérových nástrojov na podporu volebnej kampane Donalda Trumpa v roku 2016. Cambridge Analytica získala informácie v roku 2014, keď cez externého výskumného pracovníka zaplatila užívateľom malú čiastku, aby vyplnili jej kvíz osobnosti a stiahli si aplikáciu, ktorá z ich profilov a profilov ich priateľov získala určité súkromné informácie. To v tej dobe Facebook umožňoval. Údaje používateľov z facebooku mali poslúžiť na vytvorenie metódy, ktorá by moha identifikovať osobnosti jednotlivých voličov v USA a ovplyvniť ich správanie.

Táto metóda sa nazýva PSYCHOMETRIA.

Rádio Slobodný vysielač varovalo pred touto metódou už začiatkom vlaňajšieho roka, konkrétne na to poukázal sofiológ Emil Páleš v relácii Ariadnina niť.

<iframe scrolling="no" id="hearthis_at_track_1446151" width="100%" height="150" src="https://hearthis.at/embed/1446151/transparent_black/?hcolor=&color=&style=2&block_size=2&block_space=1&background=1&waveform=0&cover=0&autoplay=0&css=" frameborder="0" allowtransparency><p>Listen to <a href="https://hearthis.at/slobodnyvysielac/ariadnina-ni-64-2017-03-24-korene-morlky-polyamoria-incest/" target="_blank">Ariadnina niť 64 - 2017-03-24 Korene morálky: polyamoria, incest...</a> <span>by</span><a href="https://hearthis.at/slobodnyvysielac/" target="_blank" >Slobodný Vysielač</a> <span>on</span> <a href="https://hearthis.at/" target="_blank">hearthis.at</a></p></iframe>

0 komentárov