Náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim: Nepriateľom našej armády je Rusko.

2. feb. 2017 | Nekomentovaný výber | 14 komentáre

Zdroj obrázka:

Náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim: Nepriateľom našej armády je Rusko. 1Bratislava 2. februára 2017 (HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)   Nepriateľom našej armády je Rusko. V diskusnej relácii RTVS Večera s Havranom to uviedol náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim. Podľa jeho slov sa Armáda Slovenskej republiky pripravuje na možnú hrozbu z Východu Na otázku, či má armáda zadefinovaného nepriateľa, proti ktorému sa špecificky pripravuje, odpovedal: „Hovoríme …

Zdroj: Náčelník Generálneho štábu OS SR Milan Maxim: Nepriateľom našej armády je Rusko – Hlavné správy

14 komentárov

  1. Papagáj… Gádžo z Lúčok co zabudnul z jakoho mlika vyrosnul…

  2. Neviem preco sa tu tak rozculujete. SK je clensky stat NATO a jeho armada je NATO armada a jej general Maxim je NATO general.

    NATO armady su nepriatelom RF a RF nepriatelom NATO armad, teda aj tej slovenskej.
    Milan Maxim si to tak nezariadil – ako vojak sluzi svojej vlade a statu.

    • Milan Maxim si to tak samozrejme zariadil. V každom REŽIME sú ľudia na „správnej“ a „nesprávnej“ strane. Pán generál si vybral tú „správnu“ a tak robí kariéru. Konfrontácia s Ruskom je súčasťou agendy Euro-režimu, v ktorom bohužiaľ žijeme.

      Dovolím si tvrdiť, že okrem ľudí, ktorí sú nejak prisatý na euro-cecok (štátni zamestnanci, politici, ich rodinní príslušníci, treťosektorenkovia, LGBT z povolania a podobne) je výrazná väčšina domáceho obyvateľstva voči takejto agresívnej politike (presadzujúcej cudzie záujmy) buď indeferentná, alebo výrazne proti.

      Každopádne, v prípade vojenskej eskalácie nám verchuška zbrane nerozdá, pretože si dobre uvedomuje, že by sa okamžite obrátili opačným smerom ,o)

      • Vojaci z povolania (profici) si strany nevyberaju a sluzia tej vlade, ktora je pri moci. Keby zajtra nastupila ina garnitura, sluzili by dalej.

      • Vojakom nikto nebráni používať rozum. Hecovanie a štvanie by preto mali prenechať politikom. Obzvlášť, ak je situácia dole na ulici nepriaznivo naklonená globalistickej idiokracii.

        Mimochodom, obľúbené ospravedlnenie u koncentračných SS po vojne bola veta: iba som počúval rozkazy. Prípadne trošinku cynickejšie, ale stále tak „ľudské“: robil som si len svoju prácu.

      • Co take ma armada SR do cinenia s ospravedlneniami SS a koncentracnymi tabormi??

        Nebolo a ani nie je NIC cynicke na vojakovom prehlaseni, ze ak ma nejaky rozum, tak plni rozkazy, kamaratko mily. Nie je to vyhovorka, ale vyjadrenie reality vo vojenskom, ak nie v civilnom, remesle.
        Tu realitu general Maxim rozumne a jednoducho vyjadril konstatovanim, ze ako clenska armada NATO sme v pozicii nepriatela RF a vice versa. Do tej pozicie republiku armadu a Maxima nedostal on sam, ale volici, ktori si zvolili vladu, ktorej rozkazy on musi plnit ci sa mu to paci alebo nie.

        A ty, nabuduce ked ti v robote sef bariadi nieco s cim nesuhlasis, cit sa slobodny dat na fleku vypoved namiesto cynickeho utesovania sa, ze ved len robis svoju pracu.Ak robotu alebo nadriadeneho nemas, aplikuj tento slobodomyselny princip na akukolvek pre teba moralne neprijatelnu situaciu.
        tak nejak…

      • Nuž, výraz armáda pre tých necelých 4tis. vojakov poľných čo máme, je úsmevný = jeden z dôvodov, prečo by mal mať generál malého štátu diplomatickejší slovník. Spoliehať na papierové dohody (NATO) môže iba historický analfabet.

        Spoločné majú principiálnu nezmyselnosť pri určení „cieľov“. Bohužiaľ stále častejšie aj metód.

        V čase vstupu „voliči“ netušili, že sa z obranného paktu vykľuje evidentne pakt útočný. Na agresiu našej vláde mandát nikto nedal – ani nedá. Rovnako tak, ako ju nedali voliči akéhokoľvek európskeho štátu napríklad na dovoz migrantov alebo dotáciu Gréckeho socializmu.

        Len tak ďalej (štekoty podobné politrukovi Maximovi) a nasledujúce voľby prinesú zmeny.

        Môjho šefa riešiť nemusíš, nie som odkázaný ani na charitu ani na hru na poslušnosť.

        Urob mi láskavosť a výrazom môj milý oslovuj radšej svojich rodinných príslušníkov.

  3. no to proto,že rusákum nesahaš po kotniky vid dumliku

  4. To uź dnes hoc kto moźe byť generalom dokonca naćelnikom śabu?

  5. Za tie slova ho mali okamźite degradovať a prepustiť z armady bez jedneho centa.

    • Veď ten prestarnuty vojak varšavskej zmluvy vo vysluzbe vie len po rusky… Pre angličtinu má tlmočníka…. ?

  6. Daľší vojnový štváč.Vytvára obraz nepriateľa v štáte,ktorý sa pričinil o porážku fašizmu.Práve vy a celá Vaša zločinecká organizácia NATO stupňujete napätie na hraniciach s Ruskom.To nevidí len ten kto chce ostať slepý.

    • Vladimír Putin vyvražďuje slovanských Ukrajincov.
      Vladimír Putin nenávidí slovanských Poliakov.
      Vladimír Putin už hrozí aj slovanským Bielorusom.
      Putinov najlepší priateľ je muslim Ramzan Kadyrov z Čečenska.
      Putinov najlepší priateľ v cudzine je arab Asad zo Sýrie.

      • Dalsi postihnuty.