20 miliónov moslimov pochodovalo proti ISIS a mainstrémové média to úplne ignorujú

29. nov. 2016 | Nekomentovaný výber

Zdroj obrázka:

arbaeen

 

Preklad SV 3-29.11.19

 

20 miliónov muslinom pochodovalo proti ISIS a mainstrémové média to úplne ignorujú

 

V jednom z najväčších organizovaných pochodov vo svetovej histórii, desiatky miliónov šiítskych moslimov urobili neuveriteľné a za srdceberúce rozhodnutie, riskujúc svoje životy počas pochodu cez vojnou zasiahnuté územia, otvorene sa postaviac na odpor voči ISIS. Táto masová udalosť, ktorá mohla nepochybne pomôcť znížiť napätie, bola na Západe takmer úplne ignorovaná korporátnymi médiami.

 

Ženy, muži, starší a deti putovali do mesta Karbala v nedeľu a pondelok minulý týždeň na sviatok Arbaeen. Arbaeen je sviatok, ktorý znamená koniec 40 dňového obdobia smútku nasledujúceho po Ashure, náboženskom rituále ktorý pripomína smrť vnuka proroka Mohameda Imáma Husseina v roku 680 n.l.

Ako uvádza Independent, masívne zástupy ľudí vzdali poctu na hrobke Imáma Husseina a jeho nevlastného brata Abbása v Karbale, kde boli zabití počas revolty proti Umayyadovi vládnucemu v Yazeed v 7. storočí, keď sa odmietli pripojiť k Yazeedskemu kalifátu Umayyada.

Zaznamenajúc len malý článok v novinách Independent, tento najúžasnejší čin bol vykonaný napriek ISIS, ako každoročná svätá púť. Ako britské noviny poznamenávajú, pochod prišiel potom ako bolo takmer 80 ľudí, mnohý z nich pútnici vracajúci sa spomienkovej svlásnosti Arbaeen v Karbale, zabitých pri poslednom útoku ISIS na tomto území.

ISIS považuje šiítskych moslimov za odpadlíkov a zamerala na nich krvavú kampaň, aby vytvorila tvrdý kalifát medzi Irakom a Sýriou, uvádza Independent. Statoční muži, ženy a deti pochodovali vediac, že samovražedný atentátnik sa odpálil v nedalekej Karbale len týždeň predtým. V posledných rokoch získal tento pochod dvojaký zmysel. Kedysi to bol len pochod za Arbaeen, ale teraz smeruje šiítsky odpor a prostest proti teroristom z ISIS.

 

„Prišiel som peši z Basry s mojou ženou a tromi synmi…toto je tretí krát. Začali sme pochodovať pred 13 dňami a prišli do Karbaly v nedeľu večer,“ povedal pútnik Jaber Kadhem Khalif. Podľa Independent, 40-ročný putnik povedal, že sa modlí za polovojenskú skupinu Hashed al-Shaabiho s desiatkami tisíc mužov dislokovaných na predných líniách, aby bojovali s ISIS.

 

Umm Ali, ktorá prišla bez manžela, ktorý v súčasnosti bojuje s ISIS na fronte, povedala, „Prišla som so synom a dvoma dcérami. Prišla som zo Samawa do Najafu autom, a potom z Najafu do Karbaly peši, aby som sa modlila za manželovu bezpečnosť.“

„Prosili sme Boha, aby nás podporil proti členom Daesh (ISIS), aby pomohol nám oslobodiť Mosul a presvedčil politikov, aby pamätali na ľudí, ktorí im obetovali tak veľa.“

Napriek tomu, že púť patrí k najmasovejším pochodom na svete, Západ ju zvyčajne ignoruje. Afbaeen je velkosťou väčší než púť Hadž do Mekky – ale Mekka je jedinou udalosťou, ktorá vždy získa miesto v hlavných správach na Západe. Dostanúc nedávne odhalenie, že šiítsky moslimovia tiež pochodujú proti Daesh, musíme sa diviť prečo toto nie je všade v amerických správach.

Podľa Independent, organizátori každoročnej púte Arbaeen v Británii, už skôr vyjadrili svoju frustáciu kvôli nedostatku mediálneho spravodajstva o udalosti.

Nanešťastie (niektoré) mediálne spravodajstvo prišlo s príbehmi, ktorých obsah bol deštruktívny. Ak skupina moslimov urobí niečo dobré, nie je o tom zmienka, alebo nie je spomenuté náboženstvo. Ale ak niekto urobí niečo (negatívne) je to na titulkách a náboženstvo je spomenuté.“ povedal Independent na minuloročnej púti dobrovoľník Mohammed Al-Sharifi.

A má pravdu.

 

Veľa správ o moslimoch v USA, ktoré sa dostanú do mainstreamu sú tie, ktoré nahrávajú segregácii. Ak moslimský hrdina zachráni stovky životov tým, že skočí na bombu – čo sa skutočne stalo v júli – mainstrem a islamofobické alternatívne média nepovedia ani muk.
Tí, ktorí posudzujú 1,6 miliardy ľudí podľa činov len malej skupinky vytvárajú príbeh, ktorý ohrozuje životy nevinných ľudí.

 

Počas histórie väčšina hlavných náboženstiev sa zvečnila vo svete extrémnym násilím. Pokus vykresliť Islam ako problém nie je o nič lepší ako označiť všetkých katolíkov za vrahov počas inkvizície.

 

No mier a empatia sú nepriatelia establišmentu, ktorý potrebuje, aby sme nenávideli ostatných. Ak môže establišment maľovať veci na čierno a bielo, je jednoduchšie byť kontrolovaný. Takže presne toto je poslaním ISIS.

 

Ako zdôraznil Jay Syrmopolous z Free Thought Project (Projekt slobodného myslenia), ak je jedna vec, na ktorej sa zhodnú islamskí fundamentalisti a islamofobickí fašisti, tak že by nemali existovať žiadne „šedé zóny“ len čierne a biele.

 

Šedá zóna je zóna pokojnej koexistencie. Eliminujúc šedú zónu a vytvorenie čierno-bieleho sveta ako vlajky Islamského štátu je konečným cieľom fundamentalistov na oboch stranách.

 

V skutočnosti, nedávna publikácia ISIS s titulkom Vyhynutie šedej zóny vyjasnila, že podľa tejto  stratégie sa hrá posledných 14 rokov.

 

„Šedá zóna je kriticky ohrozená, celkom na pokraji vyhynutia. Jej ohrozenie začalo s prekliatou operáciou 11. Septembra, a tieto operácie predstavili dva tábory skôr než si ľudstvo na svete mohlo vybrať, tábor Islamu a tábor KUFR  – koaličných križiakov.“
Spôsob ako skutočne poraziť ISIS je odmietnuť ich strach a zneškodniť deštruktívnu taktiku. Potrebujeme ukázať ISIS, a tým čo sú manipulovaní ich taktikou, že tolerancia a sloboda sú oveľa mocnejšie než náboženská neznášanlivosť a nenávisť – a práve preto, zhodou okolností, ani jediné americké mainstreamové médium neiformovalo o desiatkach miliónov moslimov pochodujúcich proti ISIS.

 

Prosím zdieľajte tento článok s priateľmi a rodinou, ktorí môžu zistiť, že sú subjektmi šírenia strachu z moslimského násilia v médiách. Môžete sa skoniť pred vôľou ISIS ak pripustíte ich rétoriku plnú nenávisti a deštruktívnu taktiku, aby zatemnila vašu myseľ strachom a nenávisťou. Alebo, môžete povstať a postaviť sa tým, ktorí sa snažia vtĺcť klin do srdca ľudstva. Voľba je na vás.
Matt Agorist je ocenený veterán USMC a bývalý spravodajský pracovník priamo riadený z NSA. Predchádzajúce skúsenosti mu dali unikátny vhľad do sveta vládnej korupcie a Amerického policajného štátu.  Agorist je viac ako dekádu nezávislý novinár a bol spomenutý v svetových mainstreamových médiách.

 

Prolžil: UM

0 komentárov