Facebook trpí infekcí falešných zpráv

18. nov. 2016 | Nekomentovaný výber | 5 komentáre

Zdroj obrázka:

fb-like

Mediální vědci, politici, ekonomové a sociální média teď řeší krizi, která naplno vyhřezla po amerických prezidentských volbách.

Zdroj: http://www.osel.cz/9099-facebook-trpi-infekci-falesnych-zprav.html

5 komentárov

  1. … len tak
    internet a tzv. Alternativa sa stala „mainstreamom“ , hlasnou trubou globalizacie a ich veducich sil , Trump je toho dokazom , vyhral vdaka internetu a alternative (vid.menovania poradcov ..) , proces tzv. Globalizacie prebieha nerusene dalej …Globalizacia t,j, spajanie narodov,etnik , ekonomik. , kultur a pod . je jav OBJEKTIVNE existujuci nezavisle na ludskej voli , mozme to prirovnat ku zemskej GRAVITACII …t.j. globalizacia je civilizacna gravitacia , objektivny proces , platforma ,matrica ….. tak ako nemozme zastavit gravitaciu (v nasich zakladnych pojmoch hmota,priestor, cas), nemozme zastavit globalizaciu …. Co vsak je mozne a o co sa tzv. globalizacne elity snazia je to na akych zakladoch , principoch ,vztahoch na akej platforme ( tak ako staviame detsku stavebnicu na roznych tzv.platformach ) bude tato globalizacia a tym. vzniknuta GLOBALNA CIVILIZACIA , postavena (….ano , presne tak , oni myslia s vyhladom na stovky rokov dopredu ….) riadena a udrziavana …. a tento proces nie je zalozeny teraz . resp. pred mozno 20 rokmi . ale je . elitami spozorovany , definovany a usmernovany (RIADIT a NEDAAAA …ako chcete riadit gravitaciu ????? !!!! ) pred tisickami rokov …ich odpoved na pokus o riadenie bola a je napr. BIBLIA , MARXIZMUS , Trockizmus, Neomarxizmus , LIBERALIZMUS a pod. …… Tak ako je vysledkom gravitacie , tok riek do spolocneho MORA ( ..ano presne tak , aj to more je PREDSA roznorode a predsa JEDINE , tak ako by mala byt a bude civilizacia ROZNORODA a predsa jedina … ) , je vysledkom globalizacie GLOBALNA LUDSKA CIVILIZACIA … Takze nebojme sa slova GLOBALIZACIA (G) , nie je to ZLO , ako nie je zlo GRAVITACIA ( nadavame snad na gravitaciu , ked nam spadne na palec na nohe kladivo ? :-))) ) … dolezite je AKO ta buduca civilizacia bude vyzerat …a o to sa vedie tento TISICROCNY boj …. niekto ( ano spravna otazka KTO ? ) chce , aby bola zalozena G na zakladoch vztahu PAN-PODDANY , OTROKAR -OTROK , ELITA-STADO , ……..—– UROK-SPLATKA—- 🙂 … a niekto nie ( ano spravna otazka KTO ? ) …… Tak ako more mozme urobit nasou cinnostou OTRAVENYM a zivotu nevhodnym . nesposobilym alebo …… a o to v sucastnosti ide PRIJEMYM iba pre ELITY , tak to mozme urobit aj s buducou VSELUDSKOU cililizaciou ak bude postavena na procese globalizacie , ktora v sebe ponesie prvky , zakony , procesy ktore budu v protiklade s udrzatelnym kvalitativnym vyvojom materie v naslednosti celych zijucich generacii ….
    Takze ak si na zaklade tychto faktov polozite otazku KTO je to GLOBALISTA ? dostanete uplne inu odpoved ako VAM ju aj vacsina aj tzv, ALTERNATIVY ponuka …. Kedze proces je G je objektivny , mozme sa ho akurat pokusat usmernovat , napr. ako tok rieky , takze pri tom usmernovani dochadza k zmenam vynutenymi okolnostami t.j. vysledne more bude nevhodne aj pre G elity , v tomto pripade vznik jadrovej vojny a z toho suvisiaceho jadroveho zamorenia .A na to zatial ani jELITY ( moj terminus technikus pre spestrenie a upresnenie , ze to ziadne elity v CLOVECOM , ludsky zodpovednom ponimani nie su ) nemaju riesenie , nemaju sa ZATIAL kde odstahovat….. . Preto vyhybka CLINTONOVA ->TRUMPeta ( … ano presne , hlasne TRUBKA , nic ine to TENTO zjav nie je ) Clintonova je len NARODNOU statnou (americkou jELITOU) vzniknutou na zaklade uz ZASTARANYCH , zivotu neudrzatelnych principoch GLOBALIZACIE ….
    Takze TRUMPeta ja hlasatel kvazi noveho sposobu G na trosticku inych principoch , berucich do uvahy o. i. napr. aj NARODNE zaujmy ( … aby sa nespustil jadrovy konflikt a pod…… ) A tu sa dostavame ku jadru povodneho problemu nad ktorym sa rozculuje Peter a mozno dalsi.
    Kto podporoval Trumpa (ako som sa snazil vysvetlit preco je to G ) , v jeho prevolebnom boji ? Kto bol hlavnym vlajkonosicom trumpistanoveho stada ? Sef akeho media ,akeho prudu , bol vymenovany za HLAVNEHO poradcu , buducej hlasnej trubky GLOBALIZACIE na upgradnutych principoch ? Kde mal TRUPeta najviac percent a stupencov ?
    A tu prideme k k posluchacom a citatelom Slobodneho vysielaca k sokujucej odpovedi ….v tzv ALTERNATIVE . Nech sa nam to zda akokolvek divne tzv. ALTERNATIVA ( vo svojej podstatnej v zdrvujucej casti ), v celosvetovom meradle , plni ulohu tzv. UZITOCNEHO IDIOTA procesu GLOBALIZACIE na uz vyssie spomenutych zakladoch PAN-PODDANY . Na internet a jeho media na tzv alternativne weby presunuli G svoju pozornost a usmernovanie , tu je v sucastnosti vedene hlavne ovplyvnovanie stada v prospech NEludskej ,NEclovecej G . Stare narodne jELITY( vytvorene starym gllobalnym programom ) , to este nepochopili , preto sa sustredovali na POVODNE masovokomunikcne prostriedky vid. Clintonka a ANO !!! aj BREXIT …spomente si na to v najblizsej buducnosti pri roznych volbach a prieskumoch , az sa budete rozhodovat , citat a pocuvat rozne uvahy a nazory ….
    Myslite , ze je to za vlasy pritiahnute , neuveritelne , na hlavu postavene , nespravodlive ( napr, aj voci SV ) ? Ze je to KONSPIRACNA teoria ( wow toto povedat na webe , povodnym mainstreamom oznaceny ako tzv. konspiracny web … :-)) ) ???? Zabudnite na povodne stare , nalepkovanie , teraz su napr. MAINSTREAMOM ….. SOCIALNE SIETE …………a……..tzv. ALTERNATIVNE MEDIA ……
    NEVERITE ? ANO spravne NEVERME , rozmyslajme a zamyslime -te , sa nad FAKTAMI .a ich dosledkami POLOZME si otazky a pravdivo si na ne odpovedajme , na zaklade svojich vedomosti ,vrodenych dannosti , intuicie a v neposlednom rade , a to hlavne …..SVEDOMIA …..
    Pretoze na zaklade tychto faktov ktore som predlozil by tzv . ALTERNATIVA nemala hladat alternativu voci GLOBALIZACII (ved aka alternativa je , v nasich existencnych podmienkach , voci gravitacii ? .-) ) , ale hladat skutocnu ALTERNATIVU -Y, voci terajsiemu zhovadilemu (… pardon za expresivny vyraz , ale nic ine to nie je , vidime a citime to vsetci …… ) SPOSOBU , METODAM , ZAKLADOM vytvarajucej sa G CIVILIZACIE …..aby to celosvetove ludske MORE , bolo rovnako obyvatelne , prijemne , pre VSETKYCH do toho mora vstupiacich ……

    P.S. mimochodom vazim a ocenujem ( trosku aj financne ) pracu a cinnost aj tohto webu , na ktory som prispel .Moj prispevok nech je chapany ako prispevok do diskusie na temu CO je to globalizacia ……… nie ako prispevok znevazujuci poctivu , zodpovednu a svedomitu pracu redaktorov , prispievatelov ci uz platenych alebo dobrovolnych ……
    Sergio

  2. Milý Slobodný vysielač! Toto snáď nemyslíš vážne! Tak manipulatívny článok môže na človeka vypadnúť snáď len zo SME(tí)… Kto toto sem zavesil, by si mal buď dať studenú sprchu, alebo by mal byť zo SV vyhodený. Pretože buď nemá kritické myslenie alebo je to nasadená voš v kožuchu SV. Tento akože „informačne analytický” článok s úplnou samozrejmosťou, ako niečo objektívne podsúva subjektívny názor, že Brexit a Trump je zlá voľba, zatiaľčo Brusel a Clintonová je tá jedine správna. Pozreli ste sa vôbec na graf v článku, ktorý zdieľate? Vy nevnímate, že je to TOP ukážka lživej propagandy a manipulácie? Čo je v tomto grafe uvedené ako protipól „fake news” (z Facebooku)? „MAINSTREAM NEWS”! Tu sa podprahovo sugeruje do podvedomia čitateľovi, že mainstream je ten „seriózny, pravdivý atď.”… Veď je to presný opak toho, čím mainstream v skutočnosti je! Takto by sa dala vyvrátiť a odhaliť ako manipulatívna asi každá časť tohoto článku… Občas nakuknem do mainstreamu (zo štúdijných dôvodov) a potom je mi z toho dva dni fyzicky zle – z tej manipulácie, poloprávd, jednostrannosti atď. Ale nečakal som, že takéto „zážitky” mi bude sprostredkovávať aj SV. Urobte s tým niečo, lebo si znechutíte priaznivcov.

    • SV predpokladá aspoň čiastočnú mentálnu vyspelosť svojich poslucháčov (čitateľov). Ja to beriem, ako pohľad z ďaľšej strany. Nevidím nič zlé na tom, keď čitateľ dostane viacero pohľadov, aby si mohol na základe vlastného úsudku urobiť SVOJ názor.
      Svojim spôsobom je každá informácia manipulatívna. Záleži na tom, ako ju kto spracuje.

    • Literatura
      BBC 17. 11. 2016, Reuters 17. 11. 2016,
      BuzzFeedNews 16. 11. 2016, Vox 16. 11. 2016, Conversation 10. 11. 2016,
      Wikipedia (Viral phenomenon).

      • Aha… Presne táto finta je použitá aj v diskutovanom článku: zoznam AUTORÍT, ktoré sa predsa nemôžu mýliť! Nemôžu predsa byť kúpené alebo nemorálne! Čím začína ten článok? „Mediální vědci, politici, ekonomové a sociální média teď řeší…” – Otázka: Prečo všetci títo rovnako zápalisto neriešili pandémiu manipulácie v mainstreame, ktorá trvá už roky? Prečo? Polopravdy a zamlčovaná pravda v mainstreame im nevadia? A odrazu im to na Facebooku vadí? Čo sú to za odborníci a autority? Sú priehľadne nevierohodní… Tak aj „Pletkeho” odpoveď: zdanlivo odborné odkazy na autority – len akosi bez odkazu… Prečo BBC a Reuters nekričia už dávno na poplach ohľadne úplnej skorumpovanosti a lživosti mainstreamu? —
        Mainstreamový „kráľ” vystavuje na obdiv svoje „krásne šaty” – ale ľudia už vidia, že je NAHÝ! Preto volia Trumpa! A preto už nepočúvajú mainstream! Aj keď FB a internet nie je dokonalý…